Program Dropship


Kami mengalu-alukan anda untuk menyertai program dropship kami yang menyediakan potongan harga pada kadar yang sangat lumayan sebanyak 10% melalui laman web kami, www.ludani.com.my. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan sila ajukan ke email kami di ludaniventures@gmail.com dan harap maklum bahawa soalan anda akan dijawab dalam masa 2 hari bekerja.


1) Bagaimana cara untuk menyertai Program Dropship LUDANI?

Anda perlu menjadi seorang ahli / pengguna Ludani dahulu untuk menyertai program dropship. Sekiranya anda belum mendaftar sebagai pengguna di www.ludani.com.my, sila ke url berikut dan lengkapkan butiran anda di borang yang disediakan:

http://www.ludani.com.my/index.php?route=account/register


2) Selepas mendaftar sebagai seorang ahli, sila ke URL berikut untuk baca dan setuju dengan terma & syarat dropship Ludani dan kemudian klik butang 'Daftar Sekarang":

http://www.ludani.com.my/terma-syarat-dropship-ludani


3) Permohonan agent dropship anda akan diproses dan pihak pengurusan Ludani akan emel keputusan permohonan dalam masa 2 hari bekerja.


4) Jika anda berjaya sila buat pembayaran yuran RM30 (untuk seumur hidup). Klik link berikut untuk membuat pembayaran (pilih checkout sebagai "Returning Customer"):

 http://www.ludani.com.my/dropship-registration-fees


5) Selepas kami menerima yuran anda, status keahlian anda akan ditukar ke “Dropship Agent” didalam sistem laman web www.ludani.com.my dan anda boleh log in ke akaun anda melalui url berikut:

http://www.ludani.com.my/index.php?route=account/account


6) Seandainya anda terlupa kata laluan, sila klik button forgot password atau klik url berikut:

http://www.ludani.com.my/index.php?route=account/forgotten


7) Selepas login ke dalam akaun anda, anda boleh lihat harga untuk agent drosphip adalah lebih rendah dari harga yang dipaparkan untuk ahli biasa.


8) Sila rujuk ke laman berikut untuk panduan membuat order bagi agent dropship:

http://www.ludani.com.my/how-to-order-for-dropship-agents


9) Adakah agent dropship dibenarkan untuk menjual dengan harga yang lebih murah atau menawarkan program diskaun sendiri?

Tidak dibenarkan. Keahlian agent dropship akan dilucutkan jika pihak kami mendapati agent-agent menjual harga lebih rendah dari harga runcit di laman web Ludani.


10) Adakah agent dropship dibenarkan untuk menjual dengan harga yang lebih mahal dari harga yang kami tawarkan di laman web?

Tidak dibenarkan. Keahlian agent dropship akan dilucutkan jika pihak kami mendapati agent-agent menjual harga lebih tinggi dari harga runcit di laman web Ludani.


11) Bagaimana cara untuk melihat senarai barangan dropship secara menyeluruh?

Login ke akaun anda untuk lihat senarai barangan yang disenaraikan sebagai barangan dropship.


12) Bagaimana cara untuk memuat turun gambar-gambar dan poster-poster bagi tujuan pemasaran?

Save as gambar-gambar dari laman web kami, copy & paste maklumat produk yang ingin anda jualkan. Poskan gambar-gambar dan maklumat yang anda perolehi ke medium pemasaran anda seperti website atau blog atau medium media sosial seperti Facebook, Twitter dan whatsapp. Kami juga menggalakkan anda untuk menggunakan pengubahsuaian pada ayat sekiranya anda mempunyai idea yang lebih menarik bagi tujuan pemasaran yang lebih berkesan.


13) Bagaimana cara untuk melakukan order / pembelian di laman web?

  1. Setelah anda mengambil order dan pembayaran daripada pelanggan (bergantung kepada cara anda sendiri), anda perlu meletakkan order melalui laman web kami.
  2. Pihak kami akan menghantar pembelian tersebut terus ke alamat pelanggan anda yang biasanya mengambil masa dalam 2 hingga 5 hari.
  3. Sila pastikan juga anda mesti membuat 1 pembelian bagi 1 alamat pelanggan anda. Contohnya, sekiranya anda mempunyai 2 pembelian daripada 2 orang pelanggan berlainan alamat, sila lakukan 2 pembelian berasingan.
  4. Sila pastikan anda meletakkan alamat pelanggan anda sebagai (YOUR DELIVERY ADDRESS) dan bukannya alamat anda sendiri. Alamat anda pula akan digunakan sebagai (YOUR BILLING ADDRESS). Kesilapan dalam memberikan maklumat yang berpunca daripada anda sendiri tidak akan ditanggung oleh pihak kami.
  5. Klik button 'checkout'

 

14) Beberapa perkara lagi yang perlu anda beri perhatian:

        Selain daripada di atas, terdapat beberapa perkara lagi yang harus diberi perhatian oleh anda:

  1. Kesemua pembelian dihantar dengan menggunakan perkhidmatan Pos Laju.
  2. Penghantaran kebiasaannya mengambil masa selama 2 hingga 5 hari bekerja dan kemungkinan akan menjadi sedikit lebih lama pada musim cuti umum.
  3. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami melalui email di ludaniventures@gmail.com atau whatsapp www.wasap.my/60196067099 


Terima kasih dan selamat maju jaya kami ucapkan kepada anda!